Æskulap Brugergruppe holdt stiftende generalforsamling 19. oktober 1990 hos Lægerne, Skovbrynet, Skagen.

Nogle måneder senere i februar 1991 udkom første nummer af Æskulappen. Det første nummer var som det eneste trykt i A5-format. Alle senere numre er i A4-format. Første nummer blev genoptrykt flere gange i løbet af året med opdaterede brugerlister.

Æskulappen udkom i 1991 og 1992 uden nummerering. Bortset fra at nummer 1 blev kaldt nummer 1. Fra 1993 startede en kontinuert nummerering som løb 8 numre frem til december 1994.
Siden er de enkelte årgange nummereret fortløbende.

Æskulappen udkom i mange år stabilt med 4 numre om året. Desværre har det de seneste år været svært at finde tid og energi, så Æskulappen udgives nu 2 gange om året.

Det har ofte været debatteret, specielt når foreningens økonomi har været skrantende, om Æskulappen skulle opgives som trykt blad og man i stedet skulle nøjes med en elektronisk udgave. Indtil nu er det dog hver gang lykkedes at finde både redaktør og penge så Æskulappen fortsat udkommer på papir.

2009 introducerede Profdoc XMO, en asp-version af Æskulap. Da bladet skulle repræsentere både XMO-brugere og Æskulapbrugere, ændrede bladet navn til XMOen/Æskulappen nogle numre.

Da CGM så ændrede Æskulapnavnet til XMO efterår 2010, skiftede bladet lidt forhastet navn til XMO-Bladet.

Det bliver kun til et nummer. Bladet kommer fremover til at hedde XMOBruger så der er sammenhæng mellem hjemmeside og blad.