Hvad der hændte på årsmødet

Af Tyge Fogh. 20160404

Et par dage før deadline var der godt og vel tilmeldt 40 deltagere til årets XMO brugerkursus og generalforsamling.
Årsager kan man gisne om; sent opslag om kurset, ikke stor fornyelse, nytilkomne brugere fra andre systemer har været der, årsmøde i RIV, tungt føre…
Det medførte nogle programændringer, men mere om det senere.

bridegwalking

Den planlagte bridgewalking måtte aflyses. Broen var ikke helt færdig endnu (Eller også er billedet fra 1935)

Hvorom alting er, var undertegnede ikke med til at trække deltagerantallet ned, da jeg havde lokket begge mine sekretærer (Bente og Lisbeth) med.
Oven i købet allerede torsdag eftermiddag, hvor vi i ro og mag før myldertrafikken kørte mod den nedadgående sol og ankom til Trinity ved godt og vel femtiden.
En kop kaffe og lidt afslapning blev det før en gåtur ved Lillebælt. Dvs i mellemtiden var et par andre bestyrelsesmedlemmer ankommet så jeg tog en lidt mindre gåtur til baren efter en øl.

Middag kl 19 for et lidt mindre selskab end vanligt. CGM havde som konsekvens af deltagerantallet og besøg fra det tyske hovedkvarter valgt at drosle lidt ned og først møde frem om fredagen.

Bestyrelsesmøde med planlægning af morgendagens kursus og generalforsamling. Rasmus Formand har tidligere meldt ud at han af personlige årsager dels holder op som formand, men også holder op som medlem af bestyrelsen et år før han er på valg. Heldigvis vil John gerne stille op som formand og så plejer det ikke at være så svært at få resten af puslespillet om bestyrelsesposterne til at gå op.
En lille tur i baren og i seng.

Fredagen startede som vanligt med to gange morgenmad, dels i restauranten, dels lidt senere i foyeren, hvor dagens deltagere rullede ind. Nogle havde betalt uden at sende en tilmelding, men det blev også opklaret.

Kursus

Næste år vil jeg gerne have flere med på billedet. Kursusleder Fred Hersbøll på forreste række.

Kursusleder Fred Hersbøll kaldte til samling og sammen med formanden, var der velkomst og præsentation af programmet. Programmet var blevet finjusteret til deltagerantallet således at der i stedet for planlagte 3 parallelle workshops om eftermiddagen kun blev 2, til gengæld lidt kortere og mere komprimeret så man faktisk kunne nå en workshop mere end man ellers ville have gjort.

Efter denne indledning gik programmet i gang med obligatoriske “Quibus Vadimus”(Jeg skal have kontrolleret om grammatikken er korrekt)…Hvor vil vi sammen gå hen.
Lige nu står programudviklingen som sædvanlig i FMKs tegn. Endnu en ny version af medicinkortet er gået i test. Klare forbedringer. Tidshorisont?
John viste en feature i XMO som ikke har fået meget reklame, nemlig autohonoreringen, dvs en laboratorieprøve kan kobles sammen med en regningskode og automatisk generere en regning. Snedigt? Tja, prøv at oprette dine kronikerkontroller i labkortet, så er der pludselig rigtig god oversigt over dem. En lille video med fremgangsmåden kan ses her(kommer snarest).

Kaffepause og videre om IT-sikkerhed i almen praksis. EU er på vej med en ny skrap version af Persondataloven, forventes vedtaget først i 2016(nu) og forventes at træde i kraft 2018. Oplægsholder næstformand i PLO Niels Ulrich Holm og Michael Hein fra CGM.
Men hvor blev næstformanden af?
Ingen telefonkontakt.
Ingenting.
Han kom ikke.
Så Michael Hein kom til at stå for indlægget alene. Det tog han i stiv arm og det var absolut ikke småting der var at fortælle så tiden blev rigeligt fyldt ud.
Bøderne til de(n) dataansvarlige bliver dog næppe højere end 250.000€, så ro på.

Michael Hein

Michael Hein fra CGM var helt alene med sin skærm. Lidt senere kom der mere tekst på.

Kort pause og videre med generalforsamling for foreningens medlemmer. For alle andre organiseret tips og trick.

Generalforsamlingen forløb hurtigt uden større sværdslag. En beskeden kontingentnedsættelse blev vedtaget. Foreningen har absolut ikke underskud i kassen. Bestyrelsen foreslog kontingentnedsættelse. Flere fra forsamlingen foreslog vi hellere skulle bruge pengene til at være mere med til at udvikle XMO.
I år var der ikke kampvalg til bestyrelsen. Det er der ikke ret tit, skulle jeg hilse og sige. Men det lykkedes at vælge en fuldtallig bestyrelse. Tak for det.
Referat findes andet steds på hjemmesiden.

heidi og Eva

Heidi Muhlbrandt, nyt bestyrelsesmedlem og Eva Schandorf, ny suppleant

Mine sekretærer berettede at Tips og Tricks var fint. Men spørgelysten var stor, så det blev måske lidt for meget detaljernes time. Nå, heldigvis er der da “Sandkasse” hele eftermiddagen.

Frokost. Som sædvanlig forstod Trinity at diske op med en lækker frokost. Justeringen af eftermiddagens program havde skåret et kvarter af spisetiden, men det gjorde faktisk ikke noget efter denne skribents mening.

Under frokosten gik det op for mig at der faktisk ikke var nogen “Sandkasse”. Ikke sparet væk, CGM havde faktisk planlagt at stille op som de plejer. Men i bestræbelserne på at få kurset til at gå op i en højere enhed, var “Sandkassen” helt uforståeligt blevet slettet fra programmet.
I bilen på vej hjem, har jeg to sekretærer, der havde samlet en stak spørgsmål og ønsker sammen og havde glædet sig til at sidde ved en computer med en supporter og få tygget dette og hint igennem.
Det kan godt blive en lang tur hjem…

Med denne manøvre og kun to behandlerspor (undskyld, workshopspor vel nærmere), var der garanti for at eftermiddagens seancer var velbesøgte.

Som sædvanlig var det en fornøjelse at høre hvad folkene bag WebReq havde i støbeskeen. Denne gang handlede det mest om WebPatient. Bestil hjemmeblodtryk, vandladningsskemaer og andre hjemmeregistreringer som du bestiller blodprøver. Patienten registrerer og du har data direkte i dit laboratoriekort.
Vil man være med, skal man blot tilmelde sig, se på WebReqs hjemmeside hvordan. Ganske gratis.

Webreq

Kun et gæt på hvad emnet er her

Tips og Tricks kørte en gang til, mest for dem der ikke var med første gang, men mon ikke der var gengangere. Der var bestemt T&T men igen var spørgelysten stor så det var mere en spørgetime end en undervisningstime.

MedCom hørte jeg også. Masser af projekter. Referenten var blevet lidt træt, men man kan altid læse på MedComs hjemmeside.

Akkreditering nåede jeg ikke. Men det bliver jeg nok nødt til alligevel.

Undervejs havde bestyrelsen nedsat sig og fået navn på de vigtigste poster. Hvordan og lidt om hvad de enkelte bestyrelsesmedlemmer gerne vil med XMO Brugerforening, kan læses andet steds på hjemmesiden.

På hjemturen fik jeg ganske rigtigt at vide at “Sandkassen” var savnet. Faktisk en stor del af årsagen til at tage med.
Det var nu ikke sådan at de hellere ville være blevet hjemme 🙂

Den savnede næstformand?

Han var heldigvis ikke kørt galt, men havde fået sig en rigtig mandeinfluenza (Og det er jo velkendt at det er MEGET værre end at føde) og havde i febervildelserne glemt alt om møder i øst og i vest.
Men han var klar, så hans oplæg kan du se her